Het DRAGHI rapport: Concurrentievermogen van de EU

Het DRAGHI rapport: Concurrentievermogen van de EU

Mario Draghi, voormalig president van de ECB en één van Europa's grote economische geesten, kreeg van de Europese Commissie de opdracht om een verslag op te stellen over zijn persoonlijke visie op de toekomst van het Europese concurrentievermogen.

De visie die Europa vooruit drijft, is om omstandigheden te creëren waarin bedrijven gedijen, het milieu wordt beschermd en iedereen een gelijke kans op succes heeft.

Duurzaam concurrentievermogen moet ervoor zorgen dat bedrijven productief en milieuvriendelijk zijn. Economische zekerheid zorgt ervoor dat onze economie uitdagingen het hoofd kan bieden en banen kan beschermen. Europa werkt hard aan om het leiderschap wereldwijd te behouden en ervoor te zorgen dat we controle hebben over onze eigen toekomst. Daarom moet Europa verder vooruitkijken en aangeven hoe het concurrerend kan blijven.

Daarom kreeg Mario Draghi, voormalig president van de Europese Centrale Bank en een van Europa's grote economische geesten, van de Europese Commissie de opdracht om een verslag op te stellen over zijn persoonlijke visie op de toekomst van het Europese concurrentievermogen. Op 9 september is het verslag officieel gepubliceerd. In het verslag wordt ingegaan op de uitdagingen waarmee de industrie en bedrijven op de eengemaakte markt worden geconfronteerd.

Zijn conclusie in een notendop: strategisch industriebeleid zou prioriteit één, twee én drie moeten zijn voor de EU én de Belgische politiek.

Het rapport geeft inzichten in het investeringsbeleid, energieprijzen, innovatiefondsen, ed. op EU-landenniveau. Ursula von der Leyen begint binnenkort aan haar nieuwe termijn en kan aan de slag met de aanbevelingen van Draghi.

Het is een waardevol rapport voor elke ondernemer om te weten welke richting Europa zal gaan.

Download hier het rapport.

Bron: https://commission.europa.eu/