Call for Evidence - deel II

Call for Evidence - deel II

ECHA is gemandateerd door de EC om een restrictievoorstel te ontwikkelen om CrVI-stoffen van de autorisatielijst (Annex XIV) naar de restrictielijst (Annex XVII) te verplaatsen.

Een eerste call of Evidence is afgesloten op 27/02/2024. Echter recent heeft de Europese Commissie heeft ECHA verzocht het toepassingsgebied van het REACH-beperkingsvoorstel uit te breiden tot ten minste 12 chroom(VI)-substanties. 

Gezien het ruimere toepassingsgebied zal ECHA het beperkingsvoorstel indienen tegen 11 april 2025, in plaats van de oorspronkelijk geplande datum van 4 oktober 2024. 
ECHA heeft een tweede oproep voor bewijsmateriaal CfE II gelanceerd, die op 5 juni 2024 van start ging en duurt tot 15 augustus 2024. Deze oproep is bedoeld om hiaten te vullen die tijdens de eerste verzameling van bewijsmateriaal zijn geïdentificeerd, en zoekt gedetailleerde informatie over de verschillende toepassingen van Chroom(VI)-stoffen en mogelijke alternatieven. Er zijn twee afzonderlijke enquêtes opgesteld om deze cruciale gegevens te verzamelen.

Meer informatie over Call of Evidence II.