Call for Evidence voor CrVI

Call for Evidence voor CrVI

ECHA is gemandateerd door de EC om een restrictievoorstel te ontwikkelen om CrVI-stoffen van de autorisatielijst (Annex XIV) naar de restrictielijst (Annex XVII) te verplaatsen.Gebruik uw spreekrecht!

Bent u voorbereid op de nieuwe "call for evidence" van het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA)?

Ze zijn op zoek naar cruciale informatie over stoffen die zeswaardig chroom (CrVI) bevatten, met name gegevens over risicobeheersing.

ECHA zal deze gegevens gebruiken om een restrictievoorstel te ontwikkelen om CrVI-stoffen van de autorisatielijst (Annex XIV) naar de restrictielijst (Annex XVII) te verplaatsen.

Dit is een kans voor elke ondernemer om uw industriële processen op basis van CrVI veilig te stellen.

Uw deelname kan een belangrijke impact hebben op de reikwijdte van deze beperking die later dit jaar zal worden ingevoerd. Je hebt tot 27 februari 2024 om je informatie in te dienen.

Deze oproep Call fo Evidence CrVI s bedoeld voor belanghebbende partijen zoals particuliere bedrijven (fabrikanten, leveranciers, recycleerders, downstreamgebruikers, distributeurs, importeurs enz.), brancheverenigingen, wetenschappelijke organisaties, ngo's en andere belanghebbenden, evenals autoriteiten van de lidstaten die over relevante informatie beschikken. Zowel EU-/EER- als niet-EU-stakeholders worden aangemoedigd om deel te nemen. Informatie wordt vertrouwelijk ingediend en als zodanig door ECHA behandeld.

Deelnemen kan via deze link!